БЕРЈАН: У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ ДО САДА УПИСАНО 487 ПРВАЧИЋА

732

На подручју града Источно Сарајево у први разред основне школе у школску 2020/2021. годину до сада је уписано 487 ученика, а коначни резултати биће познати крајем августа, изјавила је самостални стручни сарадник за односе с јавношћу у Градској управи Источно Сарајево Александра Берјан.

Берјанова је истакла да је у Основној школи „Пале“ до сада уписан 51 ученик, али у тој школи очекују да до почетка школске године буде уписано око 80 првачића.

– У Основној школи `Србија` на Палама уписано је 37 ученика првог разреда, а у Основној школи `Мокро` до сада је уписано 10 првачића – рекла је Берјанова.

Према њеним ријечима, у општини Соколац уписан је 81 првачић, док је у Основној школи „Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву већ уписано 136 ученика првог разреда.

– У Основној школи `Петар Петовић Његош` у Источној Илиџи уписано је око 80 ученика, у Основној школи `Јован Дучић` у Касиндолу 43 ученика, док је у Основној школи `Алекса Шантић` у Војковићима до сада евидентиран 41 ученик – навела је Берјанова.

У Трнову је до сада уписано само осам првачића, што није изненађење, истиче Берјанова, с обзиром на то да ова општина посљедњих година биљежи мањи број ученика.

Берјанова је рекла да је током трајања епидемије вируса корона електронским путем уписан одређен број ученика, док је највећи број дјеце, која би ове године требало да упишу први разред у основним школама у Источном Сарајеву, евидентиран прије почетка припремне наставе.

Она је напоменула да су дјеца која су похађала предшколске установе, припремну наставу започела у вртићима.

– Очекујемо да ће до почетка школске године у школама на подручју града бити уписано од 500 до 550 ученика, што, на основу података из претходних година, представља просјечан, константан, број уписаних првачића у Источном Сарајеву – закључила је Берјанова.

/Срна/