ИСТОЧНА ИЛИЏА- Четвртком предавања „Светотајински живот цркве“

1556

Старјешина Храма Светог Василија Острошког на Вељинама у Источној Илиџи јереј Данило Дангубић изјавио је данас да се у великој сали парохијског дома у порти овог храма сваког четвртка послије вечерње службе организује циклус предавања под називом „Светотајински живот цркве“.

Дангубић појашњава да је за потребе тих предавања адаптиран један дио велике сале парохијског дома у који су убацили столице које су добили од Културног центра Источно Ново Сарајево.

„Ми на тим предавањима покушавамо људима да објаснимо шта је смисао живота у цркви и којим темпом црква живи у ова модерна времена када човјек све мање времена има да се посвети и духовном животу и дође на богослужења“, рекао је Дангубић.

Дангубић је изразио задовољство јер на предавања долази све већи број посјетилаца, истакавши да му је веома драго јер има доста људи који редовно долазе на предавња.

„То је посебно важно, јер се на тај начин континуитет њиховог духовног, интелектуалног и теолошког знања надограђује. То иде свима на корист, па и нама свештеницима, јер тако једни од других учимо и утврђујемо нашу заједницу, што је на радост нама који ту живимо и радимо“, појаснио је старјешина храма Светог василија Острошког.

Јереј Дангубић напомиње да осим њега, предавања редовно држи и свештеник Дражен Делић, а повремено ће долазити и гостујући предавачи.

Он је додао да се радови на адаптацији фасаде храма одвијају планираном динамиком, те да се нада да ће радови бити завршени до јесени, како је и планирано.

Адаптација фасаде Храма Светог Василија Острошког одвија се у неколико етапа, јер црква нема довољно финасијских средстава да те радове заврши одједном.