Ухапшено шест лица у акцији “Повратник”

1362

У оквиру акције кодног назива “Повратник”, коју су припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /СИПА/ провели на подручју Брчко дистрикта и Тузле, ухапшено је шест лица због сумње да су починила кривично дјело организовани криминал, у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет дроге. Још једна особа је саслушана у својству осумњичене, након чега је пуштена из службених просторија, док се за једном особом трага, саопштено је из Сипе.

Ова лица сумњиче се да су од септембра 2016. до августа ове године, у сарадњи са лицима из Србије, набављала хероин и вршила дистрибуцију и препродају на подручју БиХ.

Такође се сумњиче да су на подручју БиХ набављала и дистрибуирала дроге марихуана и спид.

Над лицима лишеним слободе још траје криминалистичка обрада, а током дана ће бити предата на даље поступање Тужилаштву БиХ.

Из Сипе наводе да су претресени објекти на десет локација на подручју Брчко дистрикта БиХ и Тузле, ради проналаска и привременог одузимања предмета, који могу послужити као доказ у даљем поступку.

У оквиру јучерашње акције, пронађено је и привремено одузето око 600 грама хероина, око 100 грама марихуане, неколико таблета екстазија, дигитална вага, фолије и селотејп траке кориштене за паковање дроге.

На претресеним локацијама пронађени су једно ватрено оружје без дозволе са муницијом, лаптопи, рачунари, мобилни телефони и СИМ картице, уређаји за чување података, одређени документи, биљешке и роковници, те одређена количина злата и новац у укупном износу од око 30.000 КМ.

Активности су реализоване према наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, уз подршку полицијских службеника Министарства унутрашњих послова /МУП/ Тузланског кантона.

“Приликом рада на овом предмету остварена је изузетно успјешна сарадња са полицијским службеницима Полиције Брчко дистрикта и МУП-а Тузланског кантона, те су полицијски органи још једном показали да смо сви на истом задатку и да имамо исти циљ, да се боримо против криминала и омогућимо безбједно окружење грађанима БиХ”, наведено је у саопштењу.