ИСТОЧНА ИЛИЏА- Додијељена средства за покретање бизниса у пројекту са USAID

985

Општини Источна Илиџа додијељена су средства из Фонда за подршку развоју бизниса маргинализованих група жена који је основан почетком 2017. године и кроз који је до сада додијељено близу 700.000 KМ.

Подршка Фонда намијењена је женама са инвалидитетом, мајкама дјеце са инвалидитетом, женама из руралних подручја, жртвама насиља, те незапосленим младим женама. Kреирањем Фонда између USAID/PPMG и партнера настоје се створити прилике за одрживи развој предузетништва маргинализованих група жена, кроз потицање на самозапошљавање, те њихово веће и лакше укључивање у подузетништво и креирање нових радних мјеста.

“Мјесец март је мјесец жене и сретна сам да се један овакав догађај организује баш сада. Свакодневно морамо подсјећати на важност жене, успјехе које су кроз историју имале, али и указивати на начине на које можемо побољшати њихов положај у друштву”, нагласила је Елен Гермаин, замјеница амбасадора Сједињењих Америчких Држава у БиХ.

Потписивању уговора присуствовли су начелници општина, Елен Гермаин, замјеница амбасадора Сједињењих Америчких Држава у БиХ, Питер Дафи, директор Мисије Америчке агенције за међународну сарадњу (USAID) за БиХ, директор USAID-овог Програма подршке маргинализованим групама Јасмин Бешић, те жене које су покренуле бизнисе и успјешно их реализују.