ИСТОЧНА ИЛИЏА- Додијељене стипендије за 18 студената

1662

Након проведеног јавног конкурса, и утврђене коначне ранг-листе пријављених кандидата, из буџета Општине Источна Илиџа додијељено је 18 студентских стипендија за текућу школску годину.

На Конкурс је пријављено 33 студента, а од тог броја 16 студената и 2 ученика генерације су испуњавали услове Конкурса.

Број од 15 студената није испунио услове Конкурса, односно нема просјек оцјена 8,50 који је тражен Конкурсом или је прва година високошколске установе која није обухваћена конкурсом.

Начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић, рекао је да је у буџету општине за 2018. годину планирано 30.000 КМ за најуспјешније студенте са подручја општине Источна Илиџа.

“Подијељено је 18 стипендија и студенти ће добити по 1000 КМ, а разлика до 30.000 ће бити подијељена студентима који долазе из реда социјално угрожених и који се налазе у ситуацији да им је отежано студирање, без обзира на просјек који су остварили у току претходног студирања, под условом да нису стипендисти од стране неке друге институције”, рекао је Божовић.

Божовић је додао да општина Источна Илиџа наставља са стипендирањем најуспјешнијих студената, а то ће радити и у наредном периоду.

Студентима са којима смо данас потписали уговоре о стипендирању желим да што прије нађу радна мјеста на територији општине Источна Илиџа и Града Источно Сарајево и на тај начин допринесу да Република Српска буде боље мјесто за живот свим будућим генерацијама”, додао је Божовић.

Марко Андрић, студент Музичке академије у Источном Сарајеву захвалио је општини Источна Илиџа на указаној помоћи путем стипендирања и истакао да студентима током школовања свака помоћ добро дође.

Студент сам четврте године Музичке академије у Источном Сарајеву, а стипендију примам трећу годину заредом и умногоме ми је олакшала досадашње  школовање”, рекао је Марко.

 

 

/Катера/