ИСТОЧНА ИЛИЏА- Иницијатива за промјену назива насељеног мјеста, мјесто рођења дјеце биће Источно Сарајево

1332

Одборници Скупштине општине Источна Илиџа једногласно су усвојили иницијативу за покретање поступка оснивања новог насељеног мјеста под називом Источно Сарајево, како би се дјеци рођеној у Болници Источно Сарајево, као мјесто рођења, умјесто Касиндо, уписивало Источно Сарајево-Источна Илиџа.

„Ова иницијатива биће упућена Влади Српске, која би у сарадњи са Геодетском управом требало да је потврди, тако да ће новорођеним бебама као мјесто рођења убудуће бити уписано Источно Сарајево, општина Источна Илиџа, умјесто досадашњег Касиндола“, рекао је начелник општине Маринко Божовић.

Одборници су усвојили и смјернице за даље дјеловање када је ријеч о Јавној здравственој установи „Апотека Источно Сарајево“, како би била сачувана њена дјелатност, радна мјеста и локали, с обзиром на то да већ другу годину послује са губитком.

Осим централне апотеке код Дома здравља, у оквиру ЈЗУ „Апотека Источно Сарајево“ дјелују још апотеке у Војковићима, Младицама, Трнову и Рогатици.

Божовић је појаснио да би ускоро требало да буде расписан јавни позив за стратешког партнера, а у свим мјесним заједницама у којима послује „Апотека“ биће обезбјеђено нормално снабдијевање лијековима.

„Тренутно имамо 340.000 КМ капитала који се налази у основним средствима и опреми, и уколико брзо не реагујемо, можемо и то да изгубимо. Иде нам у прилог завршетак друге фазе Дома здравља, гдје `Апотека` има свој простор“, каже Божовић.

Одборници су усвојили и нацрте два регулациона плана којима ће бити унапријеђен развој урбаног дијела Источне Илиџе.

Регулационим планом „Бијело Поље“ требало би да на 1.500 метара квадратних предузеће „Тотал трејд“ отвори пословни објекат у којем ће бити запослено 20 радника.