ПАЛЕ- Завршена 13. Смотра рецитатора

1311

Такмичењем ђака из основних школа „Пале“, „Србија“ и „Мокро“ синоћ је завршена 13. дводневна Смотра рецитатора на Палама која је окупила више од 100 учесника узраста од четири до 24 године.
У категорији основаца од првог до трећег разреда ученик Основне школе „Пале“ Лара Брчкало освојила је прво мјесто, друго мјесто Николина Гајовић из ове школе, а треће Лазар Јокић из Основне школе „Србија“.

Прво мјесто у другој категорији, од четвртог до петог разреда, припало је Павлу Фуртули из Основне школе „Србија“, друго мјесто Марији Тодоровић из исте школе, а треће Марији Лопатић из Основне школе „Мокро“.

У трећој категорији, од шестог до седмог разреда, прво мјесто освојила је Ђурђина Гајовић, друго Хелена Бојанић, а треће Анастасија Ђорђић. Прво мјесто у категорији од осмог до деветог разреда припало је Петру Костићу, друго Вањи Кравић и треће Маји Станишић.

Члан жирија Анђела Плакаловић рекла је новинарима да су се синоћ, прве вечери Смотре, такмичили средњошколци и студенти Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

„Прво мјесто припало је Николи Лопатићу, ученику првог разреда Средњошколског центра `Пале`, друго Јовани Елек, а треће мјесто освојила је Ружица Цвјетковић“, навела је Плакаловићева.

Она је истакла да је жири, како би донио коначну одлуку, разматрао многе детаље, као што су став на сцени, мимика, говор, јасноћа у изговору.

Дугогодишњи учесник Смотре рецитатора и члан жирија Тамара Трговчевић нагласила је да није важно ко ће побиједити на Смотри јер су побиједили сви они који су изашли пред двије стотине људи и говорили поезију коју су изабрали.

„Драго ми је да је Смотра прерасла у традиционалну манифестацију, која окупља младе са Пала, од најранијих предшколских узраста до студентског доба“, каже Трговчићева.

Вечерас је у Културном центру Пале наступило и 70 дјеце из вртића „Бубамара“ и Удружења „Сунце“.

Организатор 13. Смотре рецитатора је Средњошколски центар „Пале“.