ИСТОЧНА ИЛИЏА- Општина добила 450.000 КМ од клириншког дуга

1271

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић потписао је са начелницима општина Сребреница и Источна Илиџа, Младеном Грујичићем и Савјета министара БиХ за приоритетне инфраструктурне пројекте.

Како је саопштено из Шаровићевог кабинета, ријеч је о средствима из клириншког дуга Руске Федерације уплаћених БиХ.

Уговором о додјели средстава општини Сребреница, овој локалној заједници је омогућено да користи средства у износу од 500.000 КМ, за приоритетне инфраструктурне пројекте. Начелник Младен Грујичић изразио је захвалност за залагање и подршку министра Шаровића.

“Средства ће бити утрошена на четири пројекта, асфалтирање три путна правца и реконструкцију лифтова, који су добили једногласну подршку Скупштине општине Сребреница и чија реализација ће бити у интересу свих грађана”, истакао је Грујичић након потписивања.

Општини Источна Илиџа, потписаним Уговором, додијељена су средства за Пројекат заштите изворишта питке воде Сарајевско поље, у износу од 450.000 КМ.

“Овај Уговор је значајан не само за грађане Источног Сарајева него и много шире, јер је ријеч о заштити изворишта којим се снабдијева цијело Сарајево”, рекао је овом приликом начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић.

Министар Шаровић изразио је велико задовољство због закључења уговора о додијели средстава, јер се на овај начин директно помажу локалне заједнице којима је убрзани инфраструктурни и економски развој кључни приоритет.