ИСТОЧНА ИЛИЏА- Пословна зона „Од моста до моста“ привлачи бројне инвеститоре

1013

На унапређивању пословног окружења и развоју инвестиционих улагања у општини Источна Илиџа ради се свакодневно. Пословна зона „Од моста до моста“ својом инфраструктуром привлачи бројне инвеститоре, који су управо овдје смјестили своја представништва.

У просторијама општине одржан је састанак са представницима Elnos Group-е, потпредсједником управе Бранком Торбицом и његовим сарадницима.

Састанку су присуствовали начелник Маринко Божовић, замјеник начелника Зоран Аврам и начелник Одјељења за урбанизам Ненад Берјан.

На састанку се разговарало о пословној инфраструктури и могућностима које ова локална заједница нуди потенцијалним инвеститорима.

Еlnos Gruop је интернационални концерн за електроенергетику, са пословном традицијом која је дужа од 70 година. Како је истакао г. Торбица, Elnos послује у десет земаља и има преко петсто запослених. Представништво у Источном Сарајеву основано је 2017. године.

Начелник општине г. Божовић представио је потенцијал пословне зона „Од моста до моста“ и остале локације на другим дијеловима општине, гдје се већ налазе бројне успјешне фирме као што су Аризона, Млијеко продукт, Крајина клас, Илиџа путеви, Fobolux, Power.

Како је истакао начелник Божовић, ово је јединствена пословна зона у окружењу, која успијева да задовољи највише стандарде савремених компанија.

Послије одржаног састанка, представници Elnos Group-e су са руководством Општине обишли пословну зону „Од моста до моста“.

 

/општина Источна Илиџа/