ИСТОЧНА ИЛИЏА- Пријем за професора Слободана Лубуру

942

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић данас је у свом кабинету угостио професора доктора Слободана Лубуру, поводом његовог избора у академско звање редовног професора на Електротехничком факултету у Источном Сарајеву.

Састанку су присуствовали декан Електротехничког факултета, проф. др Божидар Поповић и проф. др Зоран Љубоје.

– Академско звање редовног професора представља резултат константног рада и изузетног научног доприноса. Ранијих година на Универзитету у Источном Сарајеву имали смо велики број професора из Србије и Црне Горе. Ипак, школовањем нашег кадра, тај број се смањује, што је велики допринос како за факултете и Универзитет, тако и за нашу општину, али и цијелу Републику Српску. Професору Лубури још једном честитам и вјерујем да ће својим научним доприносом, посебно у образовању нових генерација, постизати одличне резултате, као и до сада– истакао је начелник Божовић.

Професор Слободан Лубура се захвалио начелнику Божовићу на пријему, нагласивши да је веома значајно за рад и промоцију факултета, али и правих вриједности,  када једна  локална заједница и њено руководство покажу интересовање за позитивне приче и резултате који се остварују. Општина Источна Илиџа пружа значајну подршку раду Електротехничког факултета, али и Универзитета у Источном Сарајеву, што је потврдио професор Лубура и као члан Сената УИС-а.

/општина Источна Илиџа/