ИСТОЧНА ИЛИЏА- Рад на развоју бициклизма – брига за становнике и општину

847

Начелник Маринко Божовић потписао је Споразум о сарадњи са представницима Бициклистичког удружења МТБ Форис из Источног Сарајева.

Циљ потписивања овог документа је развој спортских активности, промоција локалне заједнице и здравог начина живота, изградња инфраструктуре, која подразумијева изградњу бициклистичких стаза и паркинг-мјеста за бициклисте.

Настојаћемо да омогућимо адекватну подршку удружењу, али и бициклизму уопште, кроз стратешке документе и буџет Општине. На потезу од Бијелог поља до Касиндола планирана је бициклистичка стаза и земљиште за ту намјену је обезбијеђено, у дужини од 2,2 km. Такође, радићемо на уређењу стаза од Илињаче до Кланца и помагати развој брдског бизиклизма, с обзиром на природне потенцијале наше општине. Паркинг-мјеста за бициклисте у урбаном дијелу су свакако у нашим плановима – истакао је начелник Божовић.

Представници клуба МТБ Форис су нагласили да су спремни на заједничку сарадњу, јер је њихов циљ промоција и развој бициклизма, што уједно представља и промоцију здравог начина живота. Подршка Општине Источна Илиџа је врло значајна, како су истакли.

МТБ Маратон Источно Сарајево се припрема за септембар 2020. године и окупиће 200 бициклиста из региона. То је сљедећи велики пројекат удружења МТБ Форис, а начелник Божовић је најавио подршку приликом организације овог догађаја.

МТБ Форис је први бициклистички клуб основан на територији града Источно Сарајево. Иако млад клуб, основан 2018. године, имају велики број активних чланова, како бициклиста рекреативаца, тако и појединаца професионалних спортиста. Више корисних информација о клубу и бициклизу у нашем граду можете пронаћи на њиховој страници.

/општина Источна Илиџа/