СОКОЛАЦ- Ново игралиште код градске фонтане

866

На Сокоцу је постављено ново игралиште за дјецу са мобилијаром у оквиру пројекта уређења Улице 9. јануар у близини градске фонтане, за шта је општина издвојила 7.000 КМ.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је Срни да се већ два мјесеци ради на уређењу ове улице, асфалтирању, изради тротоара и свих пратећих садржаја који ће дати потпуно нови изглед дијелу насеља у којем се налазе спортски објекти и Парк бораца Романије.

Према његовим ријечима, радови ће бити завршени до 2. августа – Дана општине Соколац.

Бјелица је рекао да је чишћење насеља и уређење улица, зелених и јавних површина, паркова и простора око васпитно-образовних установа, дио активности које се спроводе у оквиру акције „Заједно за еколошки и чистији Соколац“ коју је покренула локална управа.

„Указала се потреба да наши најмлађи суграђани добију још један свој кутак за игру и забаву, иако у овом насељу имамо још четири дјечија игралишта“, истакао је Бјелица.

Он је најавио низ активности на уређењу насеља, на поправци путева и тротоара у граду и рестаурацији споменика у Парку бораца Романије, што ће допринијети да градско насеље буде још љепше и здравије, те позвао грађане да и сами, свако на свој начин допринесу томе.

/Срна/