ИСТОЧНА ИЛИЏА- Саопштење начелника о мјерама против вируса корона

1263

Поштовани суграђани,

Као начелник Општине Источна Илиџа, на чијој територији је смјештена Болница Србија, осјећам обавезу и одговорност да вам се обратим у циљу што ефикасније реакције на евентуалну појаву обољелих од корона вируса COVID-2019 и у нашем граду.

Важно је нагласити да, према информацијама којима ми располажемо, код нас још увијек нема обољелих од корона вируса.

Надамо се да до тога неће ни доћи, али је врло важно да сви будемо информисани о тренутној ситуацији и мјерама које се предузимају.

Данас представник наше општине учествује на састанку и едукацији о превентивним мјерама за спречавање појаве и ширења инфекције узроковане вирусом корона, који се одржава у Фочи, у просторијама Медицинског факултета. Такође, у понедјељак ћемо у Градској управи Источно Сарајево, заједно са градским руководством, начелницима других општина и представницима домова здравља одржати састанак о истој теми.

Настојаћемо да добијемо одговоре на сљедећа питања:

– Да ли наше болнице располажу респираторима и у ком броју?

– Да ли имамо довољан број маски?

– Да ли је обезбијеђен довољан број кревета за смјештај евентуално обољелих и да ли је формирано посебно одјељење које би било, физички и организационо, издвојено од остатка система?

– Небројено пута смо у медијима читали информације о томе како да се понашају особе које долазе из угрожених подручја или особе које посумњају на инфекцију корона вируса COVID-2019. Потребно нам је званично упутство и за наше становнике.

– Врло важно је упутство како да се понашају особе које имају акутне респираторне проблеме и февибрилна стања, а немају историју путовања у угрожена подручја.

На састанцима који ће се одржати данас и сљедеће седмице добићемо званична упутства, те сви заједно реаговати у циљу спречавања појаве и ширења овог вируса.

 

НАЧЕЛНИК

Маринко Божовић

 

/општина Источна Илиџа/