СОКОЛАЦ- Скраћено радно вријеме угоститељским објектима

890

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је Срни да је на данашњем састанку Форума за безједност донесена наредба, која ступа на снагу одмах, да се ради сузбијања ширења вируса корона ограничи радно вријеме угоститељских објеката до 22 часа, без организовања музике уживо, журки и прослава.

Бјелица је нагласио да је ова превентивна мјера изречена у складу са закључцима и мјерама које је у вези са сузбијањем ширења вируса корона у Републици Српској донијела Влада Републике Српске, те активностима које предузима Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Он је рекао да је у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом донио наредбу и о забрани рада свадбенх салона, о скраћеном радном времену недјељом свих маркета и продавница од 8.00 до 13.00 часова, те препоручио играоницама да обуставе рад.

Бјелица је нагласио да лица која су допутовала из инистранства на подручје општине Соколац треба одмах да се јаве у Дом здравља „Др ЛЈубомир Ћеранић“ и поступе према препорукама породичног љекара.

Начелник општине Соколац је препоручио грађанима да предузму све потребне санитарно-хигијенске мјере у складу са препорукама Института за јавно здравство Републике Српске.

У Полицијској станици Соколац рекли су Срни да се скраћено радно вријеме односи и на дане викенда, те позивају власнике угоститељских објеката да не организују живе свирке, журке и прославе како не би дошло до већег окупљања грађана.

Према одлуци Форума за безбједност општине Соколац, припадници полиције ће у сарадњи са комуналном полицијом, свакодневно вршити надзор над спровођењем наведених мјера, односно контроле у угоститељским објектима у 22.00 часа.

Када је ријеч о могућем скраћивању радног времена у трговинским објектима, на Форуму је закључено да ће се мјере предузимати након званичних ставова Владе Републике Српске и општине Соколац, о чему ће грађани ове локалне заједнице бити благовремено обавјештени путем медија.

/Срна/