ИСТОЧНА ИЛИЏА- Усвојен Нацрт буџета општине за 2018. годину у износу 6.177.000 КМ

1585

Скупштина општине Источна Илиџа усвојила је на данашњој сједници ребаланс буџета за 2017. годину и Нацрт буџета општине за 2018. годину у износу од 6.177.000 КМ.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић изјавио је новинарима након завршетка сједнице да је планирани буџет за наредну годину развојни, те да ће општина у 2018. години реализовати низ нових пројеката.

„Пред становницима општине Источна Илиџа је читав низ пројеката који ће бити реализовани у најужем језгру општине, на потезу Добриња један, Добриња четири, шеталиште и црква Светог Василија Острошког на Вељинама гдје се у народној години очекују инфраструктурни пројекти који ће том дијелу општине дати урбани карактер, који до сада није био изражен“, рекао је Божовић.

Он је нагласио да се у буџету за наредну годину налазе планирана средства за набавку санитетског возила за потребе Дома здравља у Источном Сарајеву, али и средства за наставак изградње новог дома здравља.

„Оно што се не налази у буџету, а што се налази у нашим стратешким документима јесте изградња и набавка простора за двије амбуланте у Касиндолу и Добрињи. То ће бити предмет јавних позива, тако да у овом моменту то није саставни дио буџета за наредну годину, али ће се о томе разговарати током 2018. године“, навео је Божовић.

Када је ријеч о средствима која се издвајају за вантјелесну оплодњу, Божовић је нагласио да су планирана средства са досадашњих 25.000 КМ повећана на 40.000 КМ.

Према његовим ријечима, у плану је и набавка земљишта, наставак изградње улица на подручју општине, те изградња канализационе мреже у насељу Војковићи.

Према Нацрту буџета општине Источна Илиџа за 2018. годину у износу од 6.177.000 КМ, планирани су порески приходи у висини од 3.300.693 КМ, непорески приходи 2.320.641 КМ, те грантови у износу 107.344 КМ.

На данашњој сједници верификован је мандат одборнику СДС-а Веселину Пукети.

 

/Срна/Катера/