ИСТОЧНА ИЛИЏА- Усвојен Нацрт буџета за идућу годину у износу 6.350.000 KМ

1153

Скупштина општине Источна Илиџа усвојила је данас Нацрт буџета за идућу годину у износу 6.350.000 KМ, без дијела кредита од 1.100.000 KМ за изградњу пјешачке стазе у Дабробосанској улици.

Буџет за наредну годину је за 300.000 KМ мањи у односу на ребаланс овогодишњег.

Начелник Источне Илиџе Маринко Божовић рекао је новинарима након сједнице да је у 2019. години из буџета планиран завршетак одређених саобраћајница на подручју општине, наставак изградње канализационе мреже, изградња мини игралишта.

„Буџетом смо планирали и средства за усавршавање медицинских радника из Болнице, јер смо процијенили да недостаје одређени број специјалиста, а Болница нема могућности за упућивање љекара на специјализацију“, навео је Божовић.

Он је апеловао да све локалне заједнице чији се становници лијече у овој болници у буџету предвиде средства да би сваке године на специјализацију био упућен један љекар за смјерове који су неопходни становницима Сарајевско-романијске регије.

Одборник СНСД-а Владимир Ћосовић рекао је да су одборници ове странке били суздржани приликом гласања за Нацрт буџета општине за наредну годину, те да ће уложити одређене амандмане.

Ћосовић је поздравио недавни састанак руководства општине са предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

Скупштина је на данашњој сједници усвојила извјештај о раду Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа.

 

/Срна/