ИСТОЧНА ИЛИЏА- Усвојен приједлог Одлуке о покретању иницијативе за оснивање ЈКП „Топлане“

1354

У општини Источна Илиџа данас је одржана XV редовна сједница Скупштине општине на којој су одборници усвојили приједлог Одлуке о покретању иницијативе за оснивање ЈКП „Топлане“ Источна Илиџа.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је новинарима по завршетку сједнице да је због цијене инвестиције када је у питању наставак топловодне мреже односно загријавање објеката због нових закона које се односе на енергетску ефикасност, а и због повећаних трошкова уколико се ради гријање путем плинских сетова ова иницијатива потпуно оправдана.

„Ово је нешто што постоји у другим локалним заједницама и на тај начин ћемо добити једно предузеће које ће се бавити топлотним загријавањем наших становника и које ће имати од пет до осам запослених људи, од тога највећи број сервисера који ће бити задужени за сервисирање оне мреже која ће се у наредном временском периоду развити“, изјавио је Божовић.

Божовић је истакао да ће се формирањем предузећа на подручју општине Источна Илиџа у идућој години запослити и до 20 људи и да је то нешто што је за општину у овом моменту , а и у наредном временском периоду много значајно јер су сва јавна предузећа која су била формирана одлукама Скупштине општине Источна Илиџа, нажалост, због неких лоших законских рјешења прешла на сусједну општину.

Шеф клуба посланика СНСД-а, Небојша Шешлија изјавио је да су одборници СНСД-а подржали Одлуку о покретању иницијативе за оснивање ЈКП „Топлане“, али да ће конкретно мишљење о самом пројекту имати након детаљнијег образложења.

На данашњој Скупштини општине Источна Илиџа усвојен је и Приједлог Одлуке о сагласности на покретање ликвидационог поступка над Јавном здравственом установом Апотека „Источно Сарајево“.

Начелник Маринко Божовић изјавио је да успјешно упостављена сарадња са стратешким партнером који ће преузети апотеке.

„Да не бисмо имали додатне трошкове, с обзиром да би то привредно лице наставило да постоји , ми смо дошли у ситуацију да га морамо ликвидирати односно покренути ликвидациони биланс“, рекао је Божовић.

Божовић је нагласио да ће се тако на успјешан начин све оне обавезе из имовине која је остала ријешити, а по истеку 15 година моћи ће се наставити Уговор са стратешким партнером, те изабрати неко нови или да се опет формира Јавно предузеће Апотеке.

 

 

/Катера/