ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Гашановић на састанку са Вишковићем

942

Данас је у Бањалуци у Влади Републике Српске премијер Радован Вишковић угостио начелника општине Источни Стари Град Боја Гашановића.

Начелник Гашановић је презентовао развојне пројекте општине гдје је фокус разговора био на отварању првог Технолошког парка у Републици Српској који је изграђен на Требевићу, али и јачању институционалних капацитета за које је општина у највећој мјери обезбиједила пословне просторе.

Инфраструктура је била такође једна од тема о којој се разговарало током овог састанка.

“Захвалан сам премијеру Вишковићу који је одвојио вријеме и угостио ме у кабинету. Од велике је важности да, у овим тешким временима за све нас, заједнички пронађемо рјешења за неке од проблема који стопирају наш самостални опстанак и развој. Источном Старом Граду је потребна помоћ институција вишег нивоа и драго ми је да је премијер имао разумијевања и слуха да покушамо заједнички превазићи поблеме локалне заједнице”, рекао је начелник Гашановић.

Премијер је изразио жељу да посјети компанију Symphony Group која гради технолошки парк, а током разговора показао је добру вољу да помогне у рјешавању неких од проблема које је истакао начелник Гашановић.

/oпштина Источни Стари Град/