ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Општинска борачка организација прославила крсну славу

245

Поводом крсне славе Борачке организације, Светог Великомученика Димитрија, данас су положени вијенци и одата почаст борцима погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату на спомен обиљежју на Хреши. Вијенце су положили предсједник Борачке организације Драгољуб Дерикоња, начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић и представници СО Источни Стари Град.

У цркви Светог Пантелејмона на Вучијој Луци служена је литургија, а Борачка организација општине Источни Стари Град организовала је прославу славе у парохијском дому ломљењем славског колача уз славски ручак.

Обиљежавању славе Борачке организације присуствовали су чланови породица погинулих бораца и борци Војске Републике Српске у одбрамбено-отаџбинском рату, а свештеник Никола Поповић је предсједнику Дерикоњи уручио поклон икону Св.Великомученика Димитрија.

“Сјећање и поштовање погинулих бораца и ратних војних инвалида треба да његујемо сваког дана у години, али и посебно на овај датум. Надам се да ће дата обећања о бољем статусу и вишим примањима борачких категорија бити испуњена.“, рекао је предсједник Борачке организације општине Источни Стари Град Драгољуб Дерикоња.

/општина Источни Стари Град/