ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Обиљежен Свјетски дан здравља

199

ЈЗУ Амбуланта породичне медицине “Стари Град” Хреша протекле седмице обиљежила је Свјетски дан здравља, који се сваке године обиљежава 7. априла.

Установа је уприличила кратку презентацију за најмлађе становнике, ученике узраста од првог до петог разреда основне школе, а у школским просторијама на Хреши одржано је кратко предавање о теми “Здравље и наша брига о здрављу”.

Запослени Амбуланте породичне медицине “Стари Град” Хреша припремили су квиз знања о основним појмовима у вези са здрављем, а ученици су за успјешно усвојено знање награђени “ЧАШОМ ЗДРАВЉА”.

“Одлучили смо да нам циљна популација буду наши најмлађи становници из простог разлога што је управо њихов узраст кључан за усвајање основних параметара о здрављу које, иначе, представља широк појам и због чега га је и тешко дефинисати, али и за развој здравих навика. Да их научимо шта је то здравље и како данас бити здрав, да укажемо на важност активне бриге о здрављу, али и да им некако посебно акценат ставимо на чињеницу да не требамо занемарити бригу о здрављу, иако се осјећамо добро”, рекла је директорица Татјана Бекрић.

Идеја је била да на крају дјеца буду награђена “ЧАШОМ ЗДРАВЉА”, препуном корисних хранљивих компоненти које дају енергију и све потребне нутријенте за несметано функционисање организма, те да на тај начин полако усвајају здраве навике за будућност.

/општина Источни Стари Град/