ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Настављена сарадња Источног Старог Града и Старог Града Сарајево

110

Споразумом о заједничкој инфраструктурној инвестицији, који су потписали начелници општина Источни Стари Град Бојо Гашановић и Стари Град Сарајево Ирфан Ченгић, означен је наставак сарадње на изградњи водоводног система Хреша, дионица Град – Борије, те реконструкцију јавне расвјете на подручју Емеровице – Зечија глава.

Ријеч је о пројекту о којем се прича деценијама, а тек сада су створени услови за његову реализацију, објављено је на интернет страници општине Источни Стари Град.

Гашановић је изразио задовољство и захвалност што се сарадња ове двије општине наставља, за добробит свих становника и да је важна како би се развој и унапређење животног стандарада становништва заједничким снагама подизало на виши ниво.

„Ми као менаџери општина имамо обавезу да стварамо услове за квалитетан живот и друшвене дјелатности наших становника, а реализација пројеката из овог Споразума представља предуслов за све друге. Вриједност ових пројеката је значајна зато се исказала потреба да заједнички учествујемо, а вјерујем да ћемо у будућем времену још боље сарађивати“, рекао је Гашановић.

Овим је окончано заједничко улагање у изградњу водоводне мреже до Борија, односно до линије спајања двије општине. Ова фаза пројекта је износила 190.000 КМ.

„Очекујемо подршку и међународних партнера за пројекат, јер је ово један од глобалних циљева, али и одличан примјер сарадње локалних заједница из два ентитета“, додао је Ченгић.

Ченгић је истакао да је водоводна мрежа један од предуслова развијања ових локалитета и садржаја на њима, додаје се у саопштењу.

/Срна/