ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Руководство општине угостило делегацију oпштине Жабљак из Црне Горе

205

Руководство општине Источни Стари Град угостило је делегацију oпштине Жабљак из Црне Горе. Делегацију из Жабљака предводио је предсједник Скупштине општине Иван Поповић.

Повезивање са општинама сличних карактеристика, али и развојних могућности, једна од традиционално важних активности, истакнутно је током дводневне посјете.

Осим радних састанака, начелник Гашановић је представио нека од најзначајнијих привредних друштава која послују у Источном Старом Граду, планину Требевић и српску православну цркву на Башчаршији за коју су становници Источног Старог Града традиционално везани.

“За вријеме трајања мог мандата успостављене су пословне, пријатељске и побратимске везе општине Источни Стари Град са општинама из Републике Србије, а сада се отварају и путеви према Црној Гори. Сви ми имамо скоро исте карактеристике и потребе за унапређењем наших општима, а сматрам да се далеко лакше оставрију неки циљеви када удружимо наше снаге“, рекао је начелник Гашановић и изразио наду да ће у будићности ове двије општине бити братске.

Успостављање сарадње у области туризма, комуналних д‌јелатности и служби спашавања су правци заједничког д‌јеловања који су током посјете најављени за наредни период.

/општина Источни Стари Град/