ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- У петак монодрама „Има нека тајна веза“

188

Монодрама „Има нека тајна веза“ биће одиграна у петак, 7. априла, у сали Скупштине општине Источни Стари Град, са почетком у 12 часова.

Ријеч је о ауторском раду глумца Милана Димића, који је био инспирисан ликом и дјелом легендарног пјесника Душка Трифуновића.

Димић је рекао да је рад на монодрами трајао три мјесеца, а да је прожета стварним ликовима и догађајима из живота пјесника и проткана музиком која је настајала на основу Трифуновићевих текстова („Има нека тајна веза“, „Главо луда“, „Пристао сам бићу све што хоће“, „Златна рибица“, „Шта би дао да си на мом мјесту“).

„Представа говори о пјесниковом животу од исељења из Сарајева у Нови Сад, усамљеничком животу, једног човјека који је силом прилика заволио возове“, навео је Димић.

У монодрами се осим протагонисте који води причу појављује још пет ликова којим глумац суптилно и вјешто публици приближава Трифуновића кроз најважније периоде његовог живота; од шаљивих анегдота, па све до емотивно тешких периода у пјесниковом животу.

Кроз поезију Душка Трифуновића глумац провлачи пјесникову емоцију и експресијом саме глумачке игре публици отвара нове погледе на дјела пјесника, те животне ситуације које су га инспирсале да ствара исте.

У 55 минута Милан Димић доноси, можда до сада недокучену, некима и скривену страну легенде нашег пјесништва, Душка Трифуновића.

/Катера/