ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Потписан Споразум о изградњи дијела регионалног пута на Требевићу

1022

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић и вршилац дужности директора предузећа „Путеви Републике Српске“ Ненад Нешић потписали су данас Споразум о дефинисању међусобних односа о заједничким улагању у дио регионалног пута Р-446 на релацији Враца-Требевић, пројекта вриједног око 900.000 КМ.

Према овом споразуму, учешће општине и Владе Републике Српске у рехабилитацији овог пута је по 50 одсто планираних средстава.

Ова дионица дужине је три километра и протеже се од Враца преко Златишта до Бруса.

Гашановић је, изражавајући задовољство данашњим догађајем, прецизирао да је општина Источни Стари Град, путем Савјета министара обезбиједила 450.000 КМ, и нагласио да је и Влада Републике Српске показала разумијевање за овај пројекат и обезбиједила другу половину средстава, у чему је учествовало и предузеће „Путеви Републике Српске“.

Он је захвалио Влади Републике Српске и „Путевима Републике Српске“, као и директору Нешићу што су препознали значај овог инфраструктурног пројекта и подржали његову реализацију.

Нешић је најавио да ће пројекат рехабилитације дијела пута бити завршен у наредних 20 дана, а комплетан посао до краја октобра, прије почетка зимске сезоне на Јахорини.

„Од Враца до Бруса имаћемо потпуно реконструисану дионицу овог пута што ће значајно допринијети развоју туризма у овом дијелу Републике Српске“, закључио је Нешић.

Он је потврдио да се озбиљно разматра и санација дијела пута на релацији Јасик-Брус, о чему је разговарано са премијером Републике Српске Радованом Вишковићем и начелником општине Пале Бошком Југовићем.

 

/Срна/