ВУКОВИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ЗА НОВИНАРЕ У БЕОГРАДУ

910

У Београду ће сутра бити одржана конференција за новинаре поводом одржавања традиционалне, 59. међународне бициклистичке „Трке кроз Србију“, која ће ове године кренути из Источног Сарајева. На конференцији за новинаре учествоваће градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, као један од организатора и представник града домаћина прве етапе овогодишње трке.

Из Источног Сарајева ће у уторак, 30. јула, стартовати Међународна бициклистичка “Трка кроз Србију”, која ће окупити 150 учесника из 20 земаља. Овогодишња “Трка кроз Србију” једна је од најмасовнијих, што показује број такмичара из многих европских земаља, међу којима су Француска, Италија, Холандија, Велика Британија и Румунија.

Старт трке почиње у уторак, 30. јула у 12 часова, испред зграде Градске управе Источно Сарајево према кружном току, затим Хиландарском улицом, Касиндолском, гдје ће се пењати регионалним путем Јахорина-Источно Сарајево, па спуштати према водоводу и правити круг код хотела “Еспања” и назад до мјеста старта.

У понедјељак, 29. јула, трка ће бити званично отворена испред зграде Градске управе Источно Сарајево у 19 часова, након ревијалне, дјечије бициклистичке трке.