ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Ускоро завршетак изградње бициклистичко-пјешачке стазе на Требевићу

1080

Начелник Општине Источни Стари Град Бојо Гашановић обишао је са директором УСАИД-а у Босни и Херцеговини Питером Дафијем радове на изградњи бициклистичко-пјешачке стазе на Требевићу.

Изградња и радови на уређењу теку предвиђеном динамиком, и поред временских непогода које су успориле сам процес извођења радова.

Ускоро се очекује завршетак и отварање најдуже стазе овог типа у Републици Српској и Босни и Херцеговини, чија дужина износи 2.700 м.

У оквиру пројекта RAST, подршке локалним заједницама при стварању бољих услова економског развоја, партнер инвеститору Општини Источни Стари Град је је УСАИД, а имплементатор пројекта CRS БиХ(Chatolic Relief Services).

„Мислим да је ово сјајна прилика за људе који желе изаћи из града, прошетати и провест квалитетно вријеме на планини која је богата оваквом шумом, зеленилом и свјежим ваздухом. Задовољан сам како тече извођење радова на пројекту, а сви се надамо да ћемо до краја овог љета завршити овај пројекат у цјелости и да ће људи који долазе жичаром уживати у ономе што је урађено. Сигуран сам да ћу и поред службених посјета Требевићу имати прилику и да доведем људе из свих дјелова свијета који су моји пријатељи да уживају овдје, а поред Башчаршије, Требевић ће бити обавезан на листи посјета“, рекао је Дафи.

 

/Катера/