ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Ненад Ћук нови в.д. директора Дома здравља Источно Сарајево

387

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево именовали су данас Ненада Ћука за новог вршиоца дужности директора Дома здравља Источно Сарајево, умјесто досадашњег Николе Ашанина, који је поднио оставку.

Ћук је раније обављао функцију замјеника директора Републичке управе цивилне заштите.

Начелник општине Јован Катић рекао је новинарима након сједнице да је у Дому здравља ситуација јако тешка и да општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа морају уложити велике напоре да се финансијски опорави.

Он је рекао да је судски поступак са смијењеним директором Дома здравља Дејаном Шешељем још у току.

На данашњој сједници дата је сагласност на реализацију Пројекта реконструкције котловнице предузећу „Топлане-ИНС“ из Источног Новог Сарајева, што је, према Катићевим ријечима дио пројекта гасификације источног дијела Републике Српске, за који је Влада Српске предузећу „Сарајево-гас“ дала гаранцију у износу од 70 милиона КМ.

„Сматрамо да су за нас то повољни услови јер су котлови стари 47 година и за њих више нема дијелова и немогуће их је одржавати. Топлане тренутно користе мазут, који није еколошки прихватљив. Овдје долази до преласка на гас. Имаћемо могућност и резервног енергента луж-уља, у случају да дође до несташица или наглог поскупљења гаса“, навео је Катић.

Са дневног реда су скинуте двије тачке које се тичу водовода и утврђивања цијена воде, због, како је Катић појаснио, потребе додатног усаглашавања ставова са општинама Источна Илиџа и Трново које користе услуге овог предузећа.

Он сматра да је коректно да сви заједно дођу до консензуса, иако је општина Источно Ново Сарајево власник овог предузећа.

Одборник СДС-а Натко Суџука оцијенио је као „егзибицију“ пројекат реконструкције котловнице Топлане. „Ријеч је о задужењу од шест миолиона КМ које треба да врате топлане, односно општина. Сумњам да ћемо, без обзира на грејс период од три године, то успјети да вратитимо и због тога смо били уздржани. То не значи да не подржавамо радове на унапређеу рада Топлане“, нагласио је Суџука.

Он сматра да се требало размишљати и о измјештању Толане, јер се налази на локацији гдје су бројне институције.

Када је ријеч о именовању новог вршиоца дужности директора Дом здавља, Суџука је упозорио да је то најважнија установа у граду и да „не смије служити као одскочна даска за даљи напредак страначког кадра“.

На данашњој сједници усвојена је и информација о водоснабдијевању и снабдијевању електричном енергијом на подручју општине Источно Ново Сарајево за прошлу годину.

/Срна/

фото: Срна и Општина Источно Ново Сарајево