ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Попуњени капацитети вртића „Патријарх Павле“

346

У вртићу „Патријарх Павле“ у Источном Новом Сарајеву спремно дочекују нову педагошку годину у којој ће бити попуњен капацитет од 180 мјеста, рекао је Срни директор ове установе Никола Ашанин.

Он је навео да је у вртићу тренутно седам васпитних група, те да се у скоријој будућности, ако се обезбиједе услови, очекује формирање и осме групе у коју би ишла дјеца којима је потребна додатна помоћ.

Ашанин је напоменуо да вртић не може прихватити сву дјецу која желе да се упишу и изразио очекивање да ће тај проблем бити ријешен изградњом нове установе која је планирана у наредне двије године.

„Пројекат је завршен, локација обезбијеђена, као и највећи дио новца потребног за изградњу. Ова установа би требала бити капацитета 250 мјеста са 10 васпитних група, што би знатно повећало предшколске капацитете у Источном Новом Сарајеву и Источној Илиџи“, навео је Ашанин.

Он је подсјетио да је вртић „Патријарх Павле“ почео са радом 2017. године када је у овој установи боравило до 70 малишана.

Ашанин наглашава да је основни проблем са којим се суочавају предшколске установе на подручју Сарајевско-романијске регије недостатак васпитача због чега педагози пролазе процес преквалификације да би могли радити као васпитачи у овим установама.

/Срна/