ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Расад за пластенике одобрен за 221 пољопривредника

361

Испред мјесних заједница Враца и Тилава јуче је извршена подјела расада за пластеничку производњу. Расподјела је вршена у складу са општинским Програмом подстицаја развоју привреде и пољопривреде за 2022. годину.

Корисницима коју су аплицирали по поменутом програму, данас су подијељене саднице: парадајза, паприке, патлиџана и краставаца.

Расад за пластенике одобрен је за потребе 221 пољопривредника са територије општине Источно Ново Сарајево.

Ово је једна од активности које су дефинисане наведеним програмом, а раније током мјесеца априла подијељени су и садни пакети корисницима.

Нове активности везане за поменути Програм, Општинска управа Источно Ново Сарајево наставиће током мјесеца маја, када је планирана и анализа осталих апликаната из дијела програма везаног за пољопривреду (млади, пчеларство и воћарство), а у наредном периоду биће расписан и Јавни позив за занатске радње и мала предузећа.

Овим путем руководство Општинске управе изражава захвалност свим грађанима који су до сада конкурисали на поменути програм и искористили могућности које су им пружене и нада се успјешним приносима на јесен. 

/општина Источно Ново Сарајево/