ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Влада ће и даље подржавати пројекте важне за грађане Источног Сарајева

202

Влада Републике Српске и Министарство саобраћаја и веза подржаће све пројекте од значаја за грађане Источног Новог Сарајева и града Источно Сарајево, изјавио је данас ресорни министар Недељко Чубриловић.
Чубриловић је, након састанка са начелником општине Источно Ново Сарајево Јованом Катићем, рекао новинарима да је ово по броју становника најбрже растућа локална заједница у Републици Српској која има перспективу.

Он је нагласио да је охрабрујући податак да се сваке године све више дјеце уписује у школе и да би било лијепо да се такве вијести могу чути у свакој локалној заједници.

„Било је задовољство посјетити ову општину и чути како руководство размишља о њеном развоју“, навео је Чубриловић и изразио наду да ће успјети поновљени јавни огласи и да ће се са грађевинском сезоном кренути у реализацију свих планираних пројеката.

Чубриловић је рекао да ништа од овога не би било без визије људи који воде ову локалну заједницу, те подршке града Источно Сарајево и Владе Републике Српске.

Катић је рекао да је ово прва званична посјета Чубриловића и да га радује то што министар препознаје значај ове локалне заједнице и цијени њен развој, а ту је и опредијељеност Владе Српске да настави подршку овој општини.

Он је додао да је данас разговарано о низу тема које се тичу развоја општине Источно Ново Сарајево, прије свега о путној инфраструктури.

Катић је нагласио да је министра упознао о пројектима укупне вриједности веће од милион КМ који су реализовани прошле године. Он је најавио да ће у овој години бити реконструисани путеви у центру општине и у руралним дијеловима, за шта је потребно око 2,5 милиона КМ.

Он је рекао да ће посебна пажња бити посвећена развоју насеља Тврдимићи које је потенцијални туристички бисер општине, због чега је неопходно реконструисти путну инфраструктуру.

Катић је Чубриловића упознао о инвестицијама Владе Републике Српске у ову општину – од изградње основне школе, студентских домова, концертне дворане до зграде ректората, наводећи да је реализација свих ових пројеката у току.

Он је указао на добру синергију Владе Републике Српске и општине Истчно Ново Сарајево.

„Ово треба да буде примјер локалним заједницама како заједнички можемо да функционишемо и дођемо до пројеката који су пријеко потребни становницима Источног Новог Сарајева и града Источно Сарајево“, рекао је Катић.

/Срна/