ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Катић посјетио Саборну цркву у Сарајеву

250

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић посјетио је Саборну цркву Пресвете Богородице у Сарајеву и са јерејом Немањом Ђуреиновићем разговарао о досадашњој помоћи и подршци Храму, као и будућим активностима које Општинска управа може реализовати с циљем подршке.

Катић је рекао Срни да је јереја Ђуреиновића упознао о пројектима које Општинска управа планира и тренутно реализује на подручју општине Источно Ново Сарајево.

Начелник општине Источно Ново Сарајево посјетио је и Основну школу „Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву, која има 1.210 ученика и тренутно је једина основна школа на подручју општине Источно Ново Сарајево.

Катић је навео да је са директором Жељком Топалић разговарао о проблемима у свакодневном раду те образовне установе и плановима за будућу сарадњу са општином.

Он је додао да су разговарали и о реконструкцији Карађорђеве улице, која је у непосредној близини школе, договорена је динамика радова, као и обезбјеђење с обзиром на то да ће градилиште бити поред школе.

/Срна/