ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Конкурс за додјелу средстава за развој привреде и пољопривреде

763

Општина Источно Ново Сарајево објавила је јавни конкурс за додјелу неповратних новчаних средстава за развој привреде и пољопривреде за ову годину, за који је одобрен износ од 100.000 КМ, и то 50.000 КМ за привреду и 50.000 КМ за пољопривреду.

Мјере за које заинтересовани могу да се пријаве за привреду су набавка основних, обртних средстава, изградња и адаптација објеката и друга улагања у основна средства, и то за максимални износ до 2.000 КМ.

За подстицање младих људи и младих брачних парова за отпочињање или унапређење бизниса, максимални износ је до 3.000 КМ, а подстицаји за регистрацију новоотворене радње или предузећа максимално износе до 1.000 КМ.

Мјере за које заинтересовани могу да се пријаве за пољопривреду су подстицање младих људи и младих брачних барова за отпочињање или унапређење бизниса, максимални износ до 2.000 КМ, субвенције у воћарству за садњу јабуке, крушке, шљиве и малине и јагоде и другог воћа, максимални износ до 500 КМ.

Могу се пријавити и за набавку садног материјала за пластенике у вриједности до 200 КМ, а дају се искључиво саднице за пластенике од 100 и 50 метара квадратних.

Такође се могу пријавити за набавку сјеменских пакета за садњу поврћа за окућницу – кромпир, лук , мрква и слично поврће.

Крајњи рок за пријаву је 9. април до 15.00 часова, објављено је на сајту општине Источно Ново Сарајево.

Приликом предаје захтјева обавезно је придржавање епидемиолошких мјера, због чега ће захтјев за привреду бити преузиман електронски на сајту општине, а достављан у општину поштом.

Због истих разлога захтјеви за пољопривреду ће бити достављани посредством мјесних заједница Тилава и Враца.

Обрасци за пријаву за сектор привреде преузимају се искључиво на сајту општине Источно Ново Сарајево и након попуњених захтјева и прикупљене документације достављају поштом на адресу општине.

За сектор пољопривреде обрасци се преузимају у мјесним заједницама Враца и Тилава, гдје заинтересовани могу да се обрате за додатне информације у вези са потребном документацијом, а након попуњавања захтјева са припадајућом документацијом достављају се назад у мјесне заједнице.

Број телефона за информације је 057/340-836, а контакт особе су Вања Самарџија, Милана Влачо, Татјана Зиројевић и Саша Голијанин.

/Срна/