ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Књижевно вече Славише Павловића – кроз књигу приближити српску историју

273

Писац Славиша Павловић одржао је јуче у Матичној библиотеци у Источном Сарајеву књижевно вече на којем је читаоцима представио књиге „Аписов апостол“, „Химерина крв“ и „Завет хероја“ у којима се говори о српској историји.

Павловић је рекао да је реакција публике на ове романе одлична.

„Сви моји романи се добро продају, па чак и Завет хероја који је изашао 2010. године, а и данас је међу омиљеним. То је знак да је књига жива и то је највећи успјех књиге“, рекао је Павловић новинарима.

Он је најавио да је у припреми збирка „Осветници“, која би требало да изађе до краја године.

Библиотекар у Матичној библиотеци Слађана Братић рекла је да су Павловићева дјела међу читанијим дјелима у овој библиотеци.

„Матична библиотека на захтјев својих корисника позива писце у госте како би читаоцима приближили дјело и дали им прилику да разговарају о дјелима“, рекла је Братићева и додала да се Павловић бави српском историјом, а посебно темама у вези са Првим свјетским рат.

Она је рекла да се Павловић бави великим историјским личностима из српске културе, попут пјесника Јована Дучића.

Павловић је објавио и романе „Завет“, „Нема шансе да не успем“, историјско-документарну књигу „Ратници Црне руке: Бесмртна претходница“ и збирку поезије „Освит вечности“.

Познат је као писац који умије да читаоцима пренесе финесе, потпуно непознате детаље прошлости, деценијама нерасвјетљене мистерије, конспиративно чуване тајне, чије откриће мијења и однос према историји коју су писали владари и побједници.