ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Подијељено више од 1.200 новогодишњих пакетића за дјецу

217

Општинска управа Источно Ново Сарајево обезбиједила и подијелила 1.256 новогодишњих пакетића дјеци са подручја ове локалне заједнице, а уприличен је пригодан програм и прослава дјечије Нове године.

Портпарол општине Источно Ново Сарајево Катарина Катић изјавила је новинарима да је постало традиционално, у оквиру манифестације „Зима у Источном Новом Сарајеву“, органозовање прославе дјечије Нове године и подјела новогодишњих пакетића за дјецу доби до осам година са подручја општине.

Она је додала да су подјелом пакетића обухваћена дјеца Основне школе „Свети Сава“ и вртића, али и малишани који не похађају ни предшколске установе и школу.

„Припремили смо богат забавни програм, са маскотама ликова из цртаних филмова, Дједом Мразом и представом Студенстког позоришта Пале“, додала је Катићева.

У сриједу, 27. децембра, најављен је новогодишњи концерт ученика Основне музичке школе Источно Ново Сарајево са почетком у 19.00 часова у општинском Културном центру.

Дан послије Дјечија библиотека прославиће 13. рођендан.

У оквиру манифестације, 4. јануара са почетком у 19.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево биће одржана Божићна академија, а 9. јануара од 12.00 часова обиљежен Дан Републике Српске на Тргу Републике Србије.

Други Божићни турнир у футсалу Источно Ново Сарајево почиње сутра и траје до 13. јануара, а одржаће се у спортској дворани.

У суботу, 13. јануара, након финала турнира у футсалу, најављен је концерт Кикија Лесендрића и групе „Пилоти“ поводом дочека православне Нове године.

/Срна/