ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Полицијски оркестар МУП-а Српске одржао концерт поводом 9. јануара

170

Полицијски оркестар Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске одржао је синоћ концерт на Тргу Србије у Источном Новом Сарајеву поводом 9. јануара, Дана Републике, представивши се публици програмом који је обухватио родољубиву музику.
Начелник Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске Јелена Атлагић рекла је да је репертоар прилагођен тренутку, да су концерт започели химнама Републике Српске и Србије, те да су извели познате српске маршеве, родољубиве композиције.

„Концерт је завршен спектакуларним ватрометом уз тактове Марша на Дрину„, истакла је Атлагићева.

Она је изразила задовољство што су поново наступили пред публиком у Источном Сарајеву и први пут поводом Дана Републике Српске.

Атлагићева је истакла да је поносна и на све што је приказано данас на свечаном дефилеу у Источном Сарајеву, од полиције до цивилног сектора, али и са музичке стране.

Она је навела да Полицијски оркестар МУП-а Републике Српске броји 20 професионалних музичара, младих људи, од којих је свако виртуоз на свом инструменту.

„Оркестар је врло професионалан и тако приступамо сваком задатку, па тако и овом данас“, додала је Атлагићева.

Бојан Савић, тенор саксофониста у оркестру, чији је члан већ годину, рекао је да је сваки пут одзив публике у Источном Сарајеву одличан.

„Прошла година је била изузетно активна за нас, имали смо много концерата. Путовали смо широм Републике Српске и увијек се трудимо да дођемо до сваког мјеста у Српској и на најбољи начин представимо то што радимо“, истакао је Савић.

Он је додао да је репертоар разнолик, од родољубивих, до многих композиција како домаћих, тако и страних аутора које изводе у обради и аранжману диригента Полицијског оркестра Душана Покрајчића.

Након концерта Полицијског оркестра и спектакуларног ватромета, наступила је група „Галија“.

/Срна/