ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Представљена збирка поезије „Вила са Кошара“ Невена Милаковића

175

У Културном центру Источно Ново Сарајево синоћ је, у оквиру манифестације „Принципови дани“, представљена збирка родољубиве поезије „Вила са Кошара“ аутора Невена Милаковића.

Милаковић је рекао да књига представља избор из његове родољубиве поезије, у којој се налази 100 пјесама.

„Ту су пјесме које обрађују комплетну српску историју од Косовског боја па до боја на Кошарама“, напоменуо је Милаковић.

Он је додао да тренутно ради на избору духовне поезије, јер, како каже, има доста широк дијапазон и опус тема, а пише и љубавну поезију.

„Циљ ми је да објавим неколико књига у којима ће бити сажета моја поезија која стварам већ скоро пола вијека“, додао је Милаковић.

Милаковић више од двије деценије живи и ствара у Бару и аутор је пјесме „Вила са Кошара“, за коју многи мисле да је народна пјесма.

Осим пјесме „Вила са Кошара“, по којој је збирка и добила име, у књизи су и већ познате пјесме у народу „Светиње“, „Ђедов завјет“, „Молитва“ и многе друге.

У оквиру манифестације „Принципови дани“ данас ће бити отворена изложба под називом „Култура на фронту“ аутора Милијане Бојић и Сузане Пешевић Стојановић.

Изложба ће бити постављена на Тргу Србија у Источном Новом Сарајеву.

/Срна/