ПАЛЕ- „Конференција беба“ окупила 248 малишана

190

Манифестација „Конференција беба“ окупила је синоћ на Палама 248 малишана узраста до двије године, а за најмлађу бебу је изабран Данило Цветковић који је рођен прије 16 дана.

За замјеника предсједника конференције је изабрана Мила Тадић, рођена 1. јуна, док је други замјеник „најстарија“ беба Срна Гашановић рођена 1. јула 2021. године.

Награђени су и родитељи четворо дјеце Горан и Николина Данојлић, те Младен и Јелена Вуковић који су одлучили да живе и подижу дјецу у руралном дијелу општине Пале.

Вршилац дужности помоћника министра за породицу Републике Српске Јелена Кутриновић рекла је да се ове године „Конференција беба“ организује у 38 локалних заједница у Српској.

Конференцијом беба се промовишу праве породичне вриједности, здраво родитељство и на неки начин локалне заједнице тиме показују да дају подршку како најмлађим суграђана тако и младим људима који покушавају и желе да се остваре као родитељи и допринесу бољој демографској структури Републике Српске“, рекла је Кутриновићева.

Кутриновићева се нада да ће мјере које су предвиђене Стратегијом демографског развоја уродити плодом и да ће на радост свих Република Српска бити још бројнија.

Начелник општине Пале Бошко Југовић уручио је новчани бон вишечланој породици Данојлић са Пала.

Југовић је рекао да општина много улаже у пронаталитетну политику и пожелио родитељима и малишанима много среће и успјеха.

Отац најмлађе бебе Дражен Цветковић каже да су почаствовани да буду учесници манифестације која промовише наталитет.

Мајка најстарије бебе Бојана Шаровић честитала је организаторима на одличној манифестији која је значајна за ширу друштвену заједницу, те изразила наду да ће паљанско шеталиште у догледно вријеме бити мало да прими све бебе које ће се рађати.

Шаровићева је рекла да се труди да дјецу одгаја у духу доброчинства и хуманости, па је одлучила да дио награде да за лијечење суграђанина Милана Маџгаља.

У оквиру „Конференције беба“ организован је и културно-забавни програм на коме је учествовала пјевачица Леонтина Вукомановић, која је похвалила општину Пале која је приредила овакву врсту забаве.

/Срна/

Фото: РТВИС