ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Привремено обустављена настава у Основној школи „Свети Сава“

624

У просторијама Основне школе „Свети Сава“ у Источном Новом  Сарајеву, данас је одржан хитан састанак поводом неповољне епидемиолошке ситуације у овој образовној установи.

Данашњем састанку су присуствовали начелник општине Источно Ново Сарајево, Јован Катић са сарадницима, директор Регионалног центра „Института за јавно здравство“ у Источном Сарајеву, Владо Миовчић, директорица школе, Данијела Мрда са сарадницима, предсједник Школског одбора, предстваници Дома здравља и МУП-а. Тема одржаног састанка је била упознавање са епидемиолошком ситуацијом у Основној школи „Свети Сава“ узрокованом ширењем вируса Ковид – 19.

Предстваници основне школе упознали су присутне са тренутном неповољном епидемиолошком ситуацијом у школи, те изразили бојазан да се редовна настава неће моћи одржавати у наредном периоду. Своју забринутост због ширења вируса Ковид – 19 на становнике наше општине изразио је и директор Регионалног центра.

Након одржаног састанка донесен је закључак да се у периоду од 25.02. до 09.03.2021. године привремено обустави наставни процес, те се пређе на онлајн модел одвијања наставе, а све у циљу заштите здравља ученика и запослених у овој образовној установи.

Начелник општине Источно Ново Сарајево упитио је Министарству просвјете и културе РС ургенцију за привремену обуставу наставе у Основној школи „Свети Сава“. Надлежно министарство реаговало је по хитном поступку и Општинској управи доставило мишљење у којем је сагласно са горе наведеним донесеним закључком.

/општина Источно Ново Сарајево/