ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Промовисана збирка дјечијих пјесама десетогодишње Ене Вуковић

207

У Дјечијој библиотеци у Источном Новом Сарајеву данас је представљена збирка дјечијих пјесама „Буди срећан гдје год да си“ десетогодишње Ене Вуковић из Хан Пијеска.

Вуковићева је ученик петог разреда Основне школе „Милан Илић – Чича Шумадијски“ у Хан Пијеску, а њен таленат у писању уочила је учитељица Биљана Митровић.

„Много волим да пишем пјесме, да посјећујем библиотеке и читам књиге. Писала сам о различитим темама интересантним дјеци. У књизи су 72 пјесме, а писала сам их двије године“, рекла је Вуковићева.

Збирка „Буди срећан гдје год да си“, у издању Народне библиотеке „Бранко Чучак“ на Хан Пијеску, представљена је ове године на Београдском сајму књига.

Директор Библиотеке Озренка Ђурић Радуловић рекла је да су у тој установи током љета имали несвакидашању ситуацију када су добили рукопис дјетета које је завршило четврти разред основне школе, са квалитетним пјесмама, због чега су били у дилеми шта да ураде.

„Сувише је млада, али када смо прочитали све пјесме које нам је донијела Енина учитељица, видјели смо да то заслужује пажњу и разговарали смо са стручњацима, учитељима, нашим колегама библиотекарима и одлучили да је штампамо“, рекла је Радуловићева.

Она је додала да су рецензије за збирку дјечијих пјесама „Буди срећан гдје год да си“ написали Боро Капетановић и Вид Вукелић, а илустрације и насловну страну урадио је Тошо Борковић.

Биљана Митровић, учитељица петог разреда Основне школе на Хан Пијеску, у који иде и Ена, рекла је да је препознала таленат код ње за писање и да је активно пратила њен рад годину дана.

„Њен таленат је сваког дана све више долазио до изражаја. Талентована је на још многим пољима. Збирка је представљена на Сајму књига у Београду и била је веома успјешна промоција“, додала је Митровићева.

Ена Вуковић је на промоцији рецитовала и пјевала пјесме за које је направила кореографију у чему су јој помогле другарице из разреда.

Осим Источног Новог Сарајева, Вуковићева је збирку представила у Хан Пијеску, а у наредном периоду могуће да ће бити промоција и на Сокоцу.

Промоцију збирке дјечијих пјесама „Буди срећан гдје год да си“ Ене Вуковић организовала је Матична библиотека Источно Сарајево, а присуствовали су ученици Основне школе „Свети Сава“ из Источног Новог Сарајева.

/Срна/

фото: РТВИС