ПОДРШКА ПРЕКВАЛИФИКАЦИЈИ НЕЗАПОСЛЕНИХ ЛИЦА У СКЛАДУ СА ПОТРЕБАМА ПОСЛОДАВАЦА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

322

Споразум о сарадњи између чланова локалног партнерства за запошљавање  Фаза два, потписан је јуче на Палама између Градске развојне агенције Источно Сарајево и Завода за запошљавање Републике Српске.

Бојан Окука из Градске развојне агенције Источно Сарајево рекао је у Јутарњем програму Радија Источно Сарајево да се пројекат припрема у оквиру другог јавног позива „Подршка ЕУ локалним партнерствима за запошљавање – Фаза два“ који је расписала Међународна организација рада.

„Пројекат подразумијева партнерски приступ свих учесника с циљем смањења незапослености на подручју града Источно Сарајево, а укупна вриједност Пројекта је око 180.000 долара који финансира ЕУ“, нагласио је Окука.

У пројектном приједлогу учествују Град Источно Сарајево, општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, Универзитет у Источном Сарајеву, Машински факултет, Агенција за развој предузећа, „ЕДА“ Бањалука, Градска развојна агенција Источно Сарајево, Завод за запошљавање Републике Српске и два привредна субјекта из Источног Сарајева.

„Реализацијом овог пројекта незапосленим лицима биће пружена подршка преквалификације у складу са специфичним потребама послодаваца на подручју града Источно Сарајево, као и подршка запошљавању код послодаваца и оснивању нових малих предузећа у виду самозапошљавања“, истакли су у Градској развојној агенцији Источно Сарајево.

/РТВИС/

Фото: Срна