ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Усвојен Извјештај о раду начелника за 2022. годину

292

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево усвојили су на данашњој сједници Извјештај о раду начелника за 2022. годину и Годишњи план рада општине за ову годину.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић истакао је да је извјештај о раду начелника обухватио све активности које је заједно са запосленима проводио у протеклој години, што је добило подршку већине одборника.

Катић је навео да је међу овим активностима и око 6.000 захтјева грађана који су упућени Општинској управи.

Он је навео да је у протеклој години реализован буџет од око 20 милиона КМ, покривени су и трошкови дефицита од око 700.000 КМ, а остварен је и суфицит.

Катић је истакао да су на данашњој сједници усвојили одлуку о повећању цијена услуга комуналних предузећа „Рад“ и „Свети Марко“ за око 30 одсто.

„Повећање цијена је увијек непопуларно, али ово је нешто што је била неминовност, јер је повећана цијена свих средстава за рад“, рекао је он и додао да је Скупштина донијела закључак да се најугроженијим становницима обезбиједе субвенције.

Катић истиче да су на данашњој сједници усвојили извјештаје о пословању и финансијски извјештаји установа чији је оснивач Скупштина општине Источно Ново Сарајево.

Он је напоменуо да су усвојене и најниже цијене грађевинског земљишта за 2023. годину.

Одборник СДС-а Босиљка Дунић истакла је да су гласали против Извјештаја о раду начелника, јер није био свеобухватан и није садржао поглавље које се односи на сарадњу са реалним сектором, јер је то веома битан сегмент за развој и будућност општине.

Дунићева је нагласила да одборници СДС-а нису подржали ни одлуку о утврђивању најниже цијене грађевинског земљишта, јер сматрају да је то директан удар на буџет општине, те да су тражили да најнижа цијена у првој зони буде 160 КМ по метру квадратном, а не 80 КМ како је усвојено.

Она је оцијенила да је неприхватљиво и повећање цијена комуналних услуга предузећа „Рад“ и „Свети Марко“

/Срна/

фото: РТВИС