ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Усвојен нацрт ребаланса овогодишњег и одлука о буџету за 2023. годину

214

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево усвојили су на данашњој сједници Нацрт ребаланса буџета општине за ову годину од 20.931.000 КМ, што је више за 680.000 КМ од планираног, те одлуку о усвајању буџет за наредну годину од 15.678.000 КМ.

Начелник Источног Новог Сарајева Јован Катић рекао је да ће наредна година бити круна свих инвестиција које су почете у овој години, те појаснио да због обима радова и јавних набавки нису успјеле да се заврше у цијелости у текућој години.

„Један дио инвестиција завршен је у овој години, други се преноси у наредну годину, када ће сигурно све то бити завршено, те моћи да служи становницима општине“, рекао је Катић новинарима.

Он је навео да ће наредна година бити тешка и изазовна, те истакао да општина има скоро шест милиона КМ капиталних инврестиција планираних буџетом, као и да ће већ у јануару, почети са расписивањем јавних набавки.

Говорећи о великим пројектима, Катић је поменуо позориште чије опремања је у завршној фази, будући да су стигле столице за амфитеатар, чије монтирање ће бити у наредном периоду.

Катић је додао да ће у овој години кренути са изградњом основне школе, а биће поновљена и јавна набавка за изградњу обданишта.

Он је навео да је буџетом за наредну годину планирана и изградња саобраћајница, јавне расвјете, споменика на Тргу Србија, те додао да ће доста средстава бити уложено и у културне и друге манифестације и догађаје.

Одборник СДС-а Натко Суџука рекао је да је опозиција била против ребаланса буџета за ову годину, јер потрошња новца није транспарентна, те подсјетио да је његова странка прије годину дана била за овај буџет.

„Овај пут нећемо бити за буџет за 2023. годину, бићемо суздржани, јер нам фали та транспарентност“, рекао је Суџука, те додао да су непозната имена 600 привредних субјеката која користе средства за подстицаје од општине.

Према његовим ријечима, опозиција ће увијек подржати када је нешто добро, али и указивати на грешке.

Он је похвалио Катића, јер је успио да врати Божићни турнир у футсалу, за који је рекао да је био индентификација општине и града Источно Сарајево.

/Срна/