ПАЛЕ-ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Промоција књиге о Небојши Глоговцу

399

Промоција књиге о Небојши Глоговцу под насловом „Глоги“ аутора Александра Ђуришића биће одржана у Палама и Источном Новом Сарајеву током ове седмице.

На Палама ће, у оквиру Госпојинских свечаности, промоција књиге „Глоги“ бити одржана сутра, 26. августа у 19.00 часова у сали Културног центра „Пале“,

Промоција књиге „Глоги“ биће одржана у Културном центру у Источном Новом Сарајеву у петак, 27. августа са почетком у 20.00 часова.

Књига, осим приватног и професионалног живота једног од најзначајнијих умјетника са ових простора, завирује и у дешавања иза позоришних и филмских кулиса, те пружа јединствен поглед на живот и дјело Небојше Глоговца. 

Послије промоције, заинтересовани ће моћи да купе потписан примјерак књиге и да поразговарају са аутором. 

Небојша Глоговац је био прослављени српски филмски, телевизијски и позоришни глумац. Рођен је 30. августа 1969. године у Требињу, а преминуо је након краће и тешке болести, 9. фебруара 2018. године у Београду. Играо је главне улоге у остварењима „Убиство с предумишљајем“, „Буре барута“, „Небеска удица“, „Кад порастем бићу Кенгур“, „Клопка“, „Хадерсфилд“, „Жена са сломљеним носем“, „Бранио сам Младу Босну“, „Кругови“, „Равна гора“ и „Устав Републике Хрватске“. Вишеструко је награђиван за улоге у позоришту и на филму, а издвајају се Стеријина награда, Цар Константин у Нишу и Златна арена у Пули за најбољу мушку улогу.