ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- До сада уписано 100 малишана

1653

Вршилац дужности директора предшколске установе „Патријарх Павле“ у Источном Новом Сарајеву Маја Пандуревић рекла је Срни да је у ову установу до сада уписано 100 дјеце.
Пандуревићева је нагласила да је пројектовани капацитет вртића 120 дјеце, те да ће ускоро бити попуњено и преосталих 20 мјеста.

„Новоотворени вртић располаже са пет просторија у које ће бити смјештено пет васпитних група, од којих ће свака имати по 20 малишана са по двије васпитачице. До сада смо формирали четири васпитне групе, а ускоро ћемо направити још једну“, рекла је Пандуревићева Срни.

Она је навела да ова установа може да прими од 12 до 15 беба старосне доби од шест мјесеци до двије године, те исто толико беба од двије до три године и додала да у овим групама има слободних мјеста.

Пандуревићева подсјећа да цијена вртића износи 200 КМ за јаслички узраст – од шест мјесеци до три године, а цијена цјелодневног боравка за старију групу од три до шест година износи 180 КМ, док је цијена полудневног боравка 120 КМ.

„Од троје уписане дјеце из исте породице, друго дјете има 20 одсто попуста, док је за треће дијете боравак у вртићу ‘Патријарх Павле’ потпуно бесплатан“, навела је Пандуревићева.

Према њеним ријечима, вртић тренутно има 15 запослених радника од којих је шест дипломираних васпитача, двоје су у рачуноводству, а остали раде у кухињи и на одржавању објекта.

Пандуревићева је истакла да ће септембар бити период адаптације дјеце на вртић и особље, а да ће након тог периода радити по годишњем плану и програму, који је прописало Министарство просвјете и културе Републике Српске.

„План подразумијева активности од физичке вјежбе, вјежбе способности, креативне радионице. Од октобра ћемо увести и учење руског, енглеског и њемачког језика, а имаћемо секцију фолклор и низ других активности“, рекла је Пандуревићева.

Према њеним ријечима, планирано је да кроз сарадњу са Српском православном црквом, дјеца једном седмично имају и час вјеронауке, који би био прилагођен малишанима тог узраста