СОКОЛАЦ- Наставак хуманитарне акције за Сњежану Башевић

1310

Сњежани Башевић са Сокоца потребно је још 35.000 КМ за трансплантацију бубрега у Француској и у ту сврху „М:телов“ хуманитарни број 1413 је у функцији од 1. септембра до 30. септембра.Башевићева је на дијализи већ трећу годину и овај медицински третман веома тешко подноси због кардиоваскуларних проблема, а трансплатација бубрега јој је једини спас.

„Болест – обострана полицистоза бубрега, брат и ја смо наслиједили од мајке која је умрла у 39. години. У међувремену сам остала без брата и оца, тако да је трансплантација једини начин да се спасем од ове невоље“, рекла је за Срну Башевићева.

Она је подсјетила да је у првом дијелу хуманитарне акције у мају и јуну за њено лијечење прикупљено укупно 60.000 КМ, што јој је омогућило да се нађе на листи чекања за трансплантацију бубрега у Француској.

Према њеним ријечима, сада предстоји други дио акције у којем треба, захваљујући добрим људима, да се прикупи још 35.000 КМ да би се приступило оперативном захвату.

„Мени нови бубрег значи живот, а вама позив на број 1413 значи мало одрицања, јер је један позив – једна КМ“, поручила је Башевићева.

Она је додала да се средства за помоћ могу уплатити и код НЛБ Развојне банке на рачун 562-012-81117364-57.

„Највећи дио радног вијека бавила сам се хуманитарним радом, а данас очекујем да добри људи уз мало издвајања помогну мени и вјерујем да ћу захваљујући онима који су учествовали у првом дијелу акције и додатним прилозима побиједити ову опаку болест и вратити се међу своје пријатеље“, каже Башевићева.

Сњежана Башевић је оснивач Удружења за помоћ лицима са посебним потребама „Подршка“ Соколац, које окупља око 100 чланова.