ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Јавни позив за идејно рјешење централног споменика на тргу „Србија“

964

Општина Источно Ново Сарајево расписала је јавни позив за избор приједлога за идејно рјешење централног споменика на новом тргу „Србија“, који треба да асоцира на историјску личност, историјски догађај и историју Сарајевско-романијске регије.

Прворангирани одабрани приједлог биће награђен са 500 КМ, другорангирани са 300 КМ, а трећерангирани са 100 КМ.

Идејно рјешење треба да представља заслужног појединца или групу појединаца из даље или ближе прошлости, асоцира на српски народ као колективитет на овим просторима и све оно што представља идетитет Српског народа у Републици Српској и БиХ.

Одабрани приједлог за идејно рјешење послужиће као ваљана стручна подлога за избор идејног, а потом и главног пројекта централног споменика, саопштено је Општинске управе.

Очекује се да приједлог рјешења централног споменика буде писано образложен, како би га било могуће архитектонски осмислити, изузетно визуелно и са адекватном расвјетом и осталим инсталацијама, наводи се у саопштењу.

Право учешћа имају физичка лица, као и правна лица регистрована у Републици Српској, БиХ и Србији, а сваки предлагач или група предлагача може учестовати само са једним радом /приједлогом/.

Поступак одабира радова спроводиће Комисија за избор приједлога идејног рјешења централног споменика.

Рок за доставу радова је 8. новембар до 12.00 часова.

Радове је потребно предати у шалтер-салу или путем поште на адресу општине Источно Ново Сарајево.