ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Од 18. маја вртић „Патријарх Павле“ обнавља рад

1384

Директор вртића „Патријарх Павле“ у Источном Новом Сарајеву Никола Ашанин изјавио Срни да се тренутно врше припреме, да би ова установа могла да почне са радом у понедјељак, 18. маја.

„Контактирали смо родитеље дјеце уписане у вртић, њих 160, и за полазак у мају пријављено је 47 дјеце. Радно вријеме ћемо накнадно утврдити, све зависи од потреба родитеља, али покушаћемо да га максимално скратимо у складу са могућностима“, рекао је Ашанин.

Он је напоменуо да је установа добила одобрење оснивача за почетак рада и да се врши дезинфекција, те обезбјеђују средстава потребна за несметано обаваљање дјелатности, а све према упутствима за рад предшколских установа које је издао Институт за јавно здавство Републике Српске.

„Радници ће прије почетка рада установе извршити редовне санитарне прегледе у Институту за јавно здравство Републике Српске, а тренутно се и са Институтом разговара о тесирању на ковид-19“, навео је Ашанин.

Због појаве вируса короне, редован рад вртића је прекинут, али су васпитачи дружење са малишаним наставили путем „Фејсбук“ странице, гдје су припремали различите васпитно-образовне активности и игрице, да би што лакше пребродили ову ситуацију, а дјеца су редовно изврашавала обавезе, те урађене задатке слала васпитачима путем друштвених мрежа.

На подручју Источног Сарајева, поједини приватни вртићи почели су са радом уз придржавање прописаних мјера.

/Срна/