ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Отворена новоизграђена Дечанска улица

994

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић, директор предузећа „Ископ“ Источно Сарајево Петар Маунага и бивши начелници ове локалне заједнице званично су синоћ отворили новоизграђену Дечанску улицу, у коју је уложено 1.550.000 КМ.

Дечанска улица дуга 1.150 метара, изграђена је средствима општине, и према Ћосићевим ријечима, представља круну овогодишњих инфраструктурних активности општинске управе.

„Све смо урадили у прописаном року и добили модерну улицу које се нико не би постидио. Ова саобраћајница ће омогућити наставак стамбене и пословне градње у овој општини, бољу саобраћајну повезаност, али и наставак инфраструктурног развоја“, рекао је Ћосић новинарима.

Он је подсјетио да општина Источно Ново Сарајево ове године гради још неколико саобраћајница укупне дужине шест километара, чиме се ова општина сврстава у ред локалних заједница које предњаче у изградњи ове врсте инфраструктуре у Републици Српској.

„Ипак, ово не би овако било да Источно Ново Сарајево није локална заједница у коју људи радо долазе, а када виде како све изгледа, одлучују и да остану овдје. Ми смо локална заједница која константно биљежи раст броја становника и која, уз Бањалуку, има позитиван природни прираштај“, нагласио је Ћосић.

Ћосић је указао да је управо из тог разлога потребно осмислити и градити нове улице, као што је Дечанска, како би грађани могли имати квалитетан живот.

„Дечанска улица на неки начин завршава Регулациони план Центар два и градња у њему готово да је потпуности завршена, а све је у складу са оним што је усвојено, а даље нам омогућава развој Центра три„, истакао је Ћосић.

Према његовим ријечима, Дечанском улицом је завршена једна и започета нова епоха, јер се из ове улице може видјети наставак нових саобраћајница.

„Веома брзо завршавамо улицу 9. јануар, а потом и наставак улица Симе Милутиновића Сарајлије, Академика Борише Старовића, али и бројних других“, навео је Ћосић.

Директор предузећа „Ископ“ Источно Сарајево Петар Маунага рекао је да је саобраћајница урађена по свим стандардима и прописима.

„Урађена је у два слоја афалта – носиви слој дебљине седам и хабајући од четири центиметра. Улица је широка седам метара и подијељена на двије траке од по три и по метра. Направљен је и раздјелни зелени појас, који од улице раздваја бициклистичку и пјешачку стазу ширине три и по метра“, појаснио је Маунага.

Он је нагласио да су у саобраћајницу положене водоводне и канализационе инсталације, цијеви за гас, као и оптички каблови, што све заједно ову саобраћајницу чини комплетном.

Уговор о изградњи Дечанске улице између општине Источно Ново Сарајево и фирме „Ископ“ потписан је 19. новембра 2018. године.

/Срна/