СОКОЛАЦ- Средњошколски центар спреман за почетак школске године

705

Соколачки Средњошколски центар „Василије Острошки“ са Подручним одјељењем у Хан Пијеску спреман је за почетак школске године 1. септембра у складу са свим прописаним мјерама заштите од ширења вируса корона, рекао је Срни директор овог центра Мирослав Максимовић.

Он је рекао да школа на Сокоцу и Подручно одјељење у Хан Пијеску, које похађа око 400 ученика, имају довољан број учионица и потпуну кадровску заступљеност за одржавање измијењеног вида наставе због епидемије вируса корона.

Максимовић је навео да ће одјељења бити подијељена на два дијела до 15 ученика у једној учионици, да ће у школи бити четири смјене са часовима од по 20 минута, уз поштивање дистанце међу ученицима у клупама.

„У школи на Сокоцу од постојећих 16 бити подијељено 15 одјељења, а у Подручном одјељењу у Хан Пијеску од пет само једно одјељење“, рекао је Максимовић.

Он је додао да у школи на Сокоцу неће бити подијељено само одјељење четвртог разреда дрвних техничара које броји 15 ученика, док ће у Хан Пијеску због мањег броја ученика бити подијељено само одјељење првог разреда Гимназије.

Максимовић је истакао да су објекти овог центра на Сокоцу и Хан Пијеску дезинфиковани и да слиједи још једна слична активност коју организује ресорно министарство.

Он је навео да се у прве разреде овог центра за школску 2020/2021. годину уписало 108 ученика, од чега 79 у школи на Сокоцу и 29 у Подручном одјељењу.

Максимовић каже да очекује помоћ од локалне управе у тражењу најбољег рјешења за обезбјеђење превоза средњошколаца из сеоских подручја.

Он је навео да овај школски центар спремно дочекује и почетак грејне сезоне и да су у сарадњи са Основном школом „Соколац“ већ планирали средства за набавку угља за заједничку котловницу.

/Срна/