ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- „Позоришни четвртак“ у Источном Сарајеву

1439

Пројекат “Позоришни четвртак у Источном Сарајеву” почеће 11. априла извођењем представе “Електра” у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Пројекат, који је покренуо млади глумац Филип Радовановић, замишљен је тако да сваког другог четвртка буде одиграна професионална позоришна представа прилагођена различитим циљним групама, од дјеце, тинејџера до одраслих.

Радовановић је рекао Срни да је циљ афирмисање позоришне сцене у граду и да људи схвате да позориште оплемењује, даје могућност учења, осјећаја слободе емоција.

“Позориште враћа дух у човјека и чини га испуњенијим и богатијим, даје прилику за развој критичког мишљења”, истакао је Радовановић.

Он каже да, будући да је завршио Академију сценских умјетности у Сарајеву и већ радио професионално у позориштима и независним продукцијама, има могућност да у Источном Сарајеву организује извођење позоришних представа.

Радовановић је нагласио да су пројекат подржали Културни центар Источно Ново Сарајево и начелник општине Љубиша Ћосић, те позвао све привреднике и друге који могу да помогну.

Почетак представе “Електра”, која је базирана на сценском покрету, а у којој играју Фатима Казазић и Амила Терзимехић, заказан је у четвртак, 11. априла, у 20.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево.

/Срна/